„Мале еколошке игре“ окупиле више од 100 малишана (ВИДЕО)

Такмичењем у разним спортским играма за старију групу дјеце из Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, на излетишту „Писарић“ успјешно је завршен пројекат „Малих еколошких игара“ који је Еколошко удружење „Стари храст“ реализовало у сарадњи са овом установом.

Током четири мјесеца трајања овог пројекта организовано је 16 радионица, а водитељ радионица Тамара Вучић навела је да је у „Малим еколошким играма“ учествовало више од 100 малишана старијих предшколских група.

Пројекат „Малих еколошких игара“ реализован је у оквиру „Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану“, који финансира ЕУ а спроводи УНДП у сарадњи са Градом Градишка, а пројекат је подржало и Шумско газдинство Градишка.

Технички директор овог газдинства Томислав Ковачевић рекао је да настоје да подрже све активности које имају за циљ заштиту природе, а посебно оне у којима учествују дјеца.

Менаџер града Градишка Бојан Вујиновић истакао је да је важно код најмлађих суграђана развијати свијест о неопходности заштите природе, како би се смањио тренутни негативни еколошки дисбаланс.

Он je рекао да је намјера да се овај пројекат реализује и у нaрeдним годинама и да обухвати дјецу основних школа.

За малишане који су учествовали на завршном такмичењу „Малих еколошких игара“ обезбјеђене су еколошке дрвене медаље, а за најуспјешније екипе пехари који су такође направљени од дрвета.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button