Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Maja Dejanović najbolji bibliotekar u Republici Srpskoj u 2020. godini

Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske donijela je odluku da nagrada „Đorđe Pejanović“, za najboljeg bibliotekara u Srpskoj za 2020. godinu, bude dodijeljenja bibliotekaru Narodne biblioteke Gradiška Maji Dejanović.

Dejanovićeva je rekla je da joj je ova nagrada veliko priznanje za dosadašnji sedamnaestogodišnji rad u bibliotekarstvu, ali i obavaza da se kao bibliotekar i dalje bori za znanje, obrazovanje i kulturu, zbog kojih biblioteke i bibliotekari i postoje.

Ona je istakla da se tokom svog rada uvijek trudila da biblioteka, posebno u današnjim vremenima kada ljudi sve menje čitaju knjige, ne bude prostorija u kojoj je vrijeme stalo.

Društvo bibliotekara donijelo je i odluke da nagrada za najbolju biblioteku u 2020. godini bude dodijeljena Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik, a nagrade u kategoriji najbolji menadžer budu dodijeljene menadžerima biblioteka u Laktašima i Šekovićima, Dijani Trubajić i Ivani Lukić.

Odluke o dodjeli nagrada Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske donijela je na sjednici održanoj 13. maja u Istočnom Sarajevu.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 4. juna u Višegradu.

M.Malešević

Share With: