Mаглa у котлинама

Према информацијама којим располаже АМС РС јутрос до 06:00 часова, проходност већине путева у Републици Српској је задовољавајућа. У јутарњим часовима, возачима се скреће пажња на маглу у котлинама и дуж ријечних токова, а посебно за подручја Приједора и Новог Града, Градишке, Добоја и Зворника. Повећана је опасност од одрона, а на путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима се савјетује опрезна вожња, те да због високих температура које су најављене и за данас, по могућности, избјегавају путовање на дуже релације у најтоплијем дијелу дана. Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ

На граничним прелазима Велика Кладуша, Изачић, Градишка, Хум и Зупци појачан је интензитет саобраћаја на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With:

Magla u kotlinama

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim ili vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na jake udare vjetra na području Kneževa.

Danas od 8.00 do 17.00 časova, zbog radova, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero – Šipovo.

Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa sutra od 12.00 časova do petka, 7. januara, do 24.00 časa.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Share With:

Магла у котлинама

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове,док на подручју Кнежева има вјетра. Возачима саветујемо више опреза и стрпљења на дионицама на којима се изводе радови, а гдје може доћи до успорене вожње. Упозоравамо и на учестале одроне камења и земље на коловоз.

Данас и сутра  (05. и 06.10.2021.) у времену од 08.00 до 18.00 часова, привремено ће бити обустављен саобраћај на регионалном путуР-I 2105 Српске Топлице – Чађавица, дионица Кола – Стричићи, због извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача. У вријеме трајања привремене обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати на алтернативни правац Кола-Леденице-Стричићи.

У току су радови на изградњи саобраћајнице (приступа новом царинском терминалу) и изградњи кружне раскрснице на дионици магистралног пута МI-101 Градишка-Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. С обзиром да се ради о веома фреквентном путном правцу, возаче молимо да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ  нема дужих задржавања.

Share With: