Maгла смањује видљивост

У већини крајева Републике Српске саобраћај се јутрос  одвија по мокрим и клизавим коловозима, магла мјестимчно смањује видљивост на појединим дионицма, посебно дуж ријека и у вишим предјелима,скрећемо пажњу на дионице  у усјецима гдје је  повећана  опасност од одрона па је неопходно прилагодити вожњу временским условима као и условима на путу, поштујући саобраћајне прописе.

На дијеловима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње и привремена сигнализација регулише саобраћај.

На  граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With:

Mагла смањује видљивост

У котлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост.  На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скреће се пажња на могуће одроне земље и камења на коловоз. До повремених застоја долази на дионицама на којима се изводе радови и гдје је обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације. Возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

До повремених ограничења или застоја долази на путевима на којима се изводе радови и гдје је обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На путним правцима: МИП Приједор-ГП Градина (24.10.-28.10.2022.), гр ФБиХ/РС Каруше-ГП Брод (23.10.-25-10.2022.), гр ФБиХ/РС Станић Ријека-Дервента-ГП Брод (10.10.-10.11.2022.), гр ФБиХ/РС (Д.Леденице)-Црквина-Модрича-Оџак (24.10.-29.10.2022.) и Котор Варош-ауто пут-ГП Градишка (24.10.-27.10.2022.)  кретаће се превоз вангабаритног терета, па возаче молимо да на наведеним путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ

На ГП Велика Кладуша и Градишка, појачан је интезитет саобраћаја на излазу из БиХ, док на осталим ГП нема дужих задржавања.

Share With:

Магла смањује видљивост

Саобраћај се  на већини путева у Републици Српској  одвија без застоја и посебних ограничења. У котлинама и дуж ријека, магла мјестимично смањује видљивост, посебно на подручју Приједора, Градишке и Мркоњић  Града. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима у БиХ  нема дужих задржавања.

Завршени су радови   и од данас је поново у функцији  гранични прелаз Делеуша. 

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Share With: