Магла смањује видљивост

Због ниских јутарњих температура, коловози су мјестимично клизави, посебно у вишим предјелима. У котлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост, па возаче позивамо да возе спорије и прилагоде  вожњу условима на путу.

До 18.11.2021. године, до 18:00 часова, због реконструкције коловоза, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута МI-102 Драксенић-Врбашка. Алтернативни правац за путничка возила је путни правац: Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица,а за теретна возила Градишка-Бања Лука-Приједор-Козарска Дубица. Напомињемо да се ово Рјешење о забрани саобраћаја неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

Ауто-мото савез Републике Српске  обавјештава све возаче да од понедјељка, 1. новембра 2021. године, ступа на снагу Правилник о саобраћају у зимским условима којим је прописано да сва моторна возила у Српској и БиХ морају до 1. априла 2022. године посједовати зимску опрему, без обзира на временске услове.

На граничним прелазима Градишка, Брод и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила је на улазу у БиХ, а задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With: