Магла отежава саобраћај, у вишим предјелима снијег

У Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а у вишим планинским предјелима  пада снијег и мјестимично се задржава на коловозу. Магла смањује видљивост и додатно отежава саобраћај, па се возачима савјетује максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.
Иако није више законска обавеза, возачи се моле  да још увијек не мијењају зимске гуме или да на пут не крећу без адекватне зимске опреме.
Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-И 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.
Додатно, на дијелу магистралног пута М-I 101 Клашнице-Лакташи 1 у току су радови на корекцији асфалтног слоја у кружној раскрсници у Лакташима због чега се саобраћај преусмјерава на обилазницу у непосредној близини, кроз Лакташе.
На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.
Share With: