Магла на путевима у Српској смањује видљивост

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано. У котлинама и дуж ријечних токова, магла мјестимично смањује видљивост, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Сутра и у сриједу (05. и 06.10.2021.) у времену од 08,00 до 18,00 часова, привремено ће бити обустављен саобраћај на регионалном путу Р-I 2105 Српске Топлице – Чађавица, дионица Кола – Стричићи, ради извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача. У вријеме трајања привремене обуставе, саобраћај ће се преусмјерити на алтернативни правац Кола-Леденице-Стричићи.

У току су радови на изградњи саобраћајнице (приступа новом царинском терминалу) и изградњи кружне раскрснице на дионици магистралног пута МI-101 Градишка-Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. С обзиром да се ради о веома фреквентном путном правцу, возаче молимо да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На граничним прелазима  у БиХ задржавања нису дужа од 20 минута.

Share With: