Magla i klizavi kolovozi

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ magla smanjuje vidljivost i kolovozi su klizavi, posebno u višim predjelima i uz riječne tokove, a na dionicama kroz usjeke povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse teže od 3,5 tone koji se preusmjeravaju preko Romanije.

Do 18. novembra na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog rekonstrukcije kolovoza, a alternativni pravac za automobile je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH i Hrvatske /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara, te dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, gdje je u toku izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice, kao i na dionici Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Share With: