Лукач: Наставак улагања ради безбједности грађана и Републике Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да Министарство унутрашњих послова /МУП/ наставља да улаже у Центар за обуку МУП-а ради безбједности свих грађана и Републике Српске.

Лукач је новинарима у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке, гдје је обиљежена крсна слава МУП-а Српске, рекао да је данас у склопу Центра отворен нови објекат Полицијске академије површине 10.000 метара квадратних, као и објекат наставног центра.

„Ту ће наши будући кадети имати све апсолутно најбоље услове за школовање. Школовање за припадника МУП-а у нашој Полицијској академији траје 14 мјесеци и можда је најдуже у региону, али је потребно да би имали квалитетне кадрове, извели кадете који ће сутра бити наши полицајци, и бринути се о безбједности свих наших грађана“, истакао је Лукач.

Он је додао да МУП у Центру за обуку изграђује и додатне објекте, истичући да је Центар апсолутно оправдао постојање и све оно што је Влада Српске уложила у његову изграду и опремање.

„Кроз овај центар до сада је прошло 3.000 припадника полиције који су прошли обуку која је трајала неколико мјесеци“, истакао је Лукач.

Лукач је свим припадницима МУП-а честитао крсну славу Светог архангела Михаила.

СРНА

Share With: