Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Lučar: Socijalni radnik bitna karika u sistemu obrazovanja

Uloga socijalnog radnika u sistemu obrzovanja, zajedno sa ostala dva člana stručnog tima, psihologa i pedagoga je veoma značajna, istakla je gostujući u programu Radio Gradiške Dijana Lučar socijalni radnik u OŠ“Kozarska djeca“u Kruškiku i „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku.

„Socijalni radnik je veoma bitna karika, koja s jedne strane povezuje porodicu i školu, a s druge lokalnu zajednicu i školu“, istakla je Lučar i dodala da se prilikom upisa u školu radi socijalna anamneza i socijalna karta učenika na osnovu čega se dobija uvid u porodično stanje ali i osnovni podaci o učeniku.

Ona je istakla da se rad socijalnog radnika bazira na primarnoj prevenciji, skreće se pažnja na vršnjačko nasilje i druge bitne stvari i dodala da se kroz svoj dosadašnji rad najviše bavila humanitarnim  akcijama i radionicama , angažujući učenike kao medijatore.

Lučar je naglasila da je, u cilju unapređenje obrazovnog procesa i lakše komunikacije svih učesnika u obrazovnom sistemu, dostupna i elektronska platforma EDUIS. “Riječ je o jedinstvenom informacionom sistemu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske namjenjenom efikasnom upravljanju i razvoju savremenog obrazovanja“, pojasnila je Lučar.

Govoreći o novoj školskoj godini, skraćenim časovima, nošenju maski, držanju distance, Lučar je istakla da učenici poštuju sve propisane mjere i da su se navikli na nove uslove.

Share With: