Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Ljepojević Grdić: Disciplina je most uspjeha

Disciplina je most uspjeha, bez discipline ne možemo postići ništa, rekla je gostujući u jutarnjem programu Radio Gradiške profesorica fizičkog vaspitanja i sporta i velnes savjetnica za ishranu i treninge Marina Ljepojević Grdić.

Govoreći o zdravom i aktivnom načinu života ona je naglasila da je najvažnija odluka o tome šta želimo postići, zatim prave informacije o tome kako bi kroz određeni vremenski period postigli željeni cilj.

Ona je navela da svaka osoba ima svoj cilj na osnovu kojeg se pravi plan i način ishrane i vježbanja.

Govoreći o tome kako se vratiti u formu nakon januarskih praznika, ona je istakla da program ishrane podrazumijeva balans i redovne, pravilne i umjerene obroke.

„Balans znači jesti doručak, ručak i večeru i dvije užine, piti dovoljne vode u toku dana, a dovoljno podrazumijeva 1 litra na 25 kg težine“, pojasnila je Ljepojević Grdić.

Ona je naglasila da je takođe u pravilnoj ishrani veoma važan izbalansiran doručak u prvih sat vremena od buđenja koji ima dovoljno vitamina, minerala, proteina, ugljikohidrata i vlakana.

Isto tako prema njenim riječima sve zavisi od tempa dana svakog pojedinca i njegovog cilja da li želi da dobija ili gubi kilograme ili da ostane na istoj kilaži.

„Važnije je pitanje šta uzimati za večeru, a ne kada i voditi računa koliko, kada i čega unositi“  naglasila je Ljepojević Grdić.

Prema njenim riječima bolja je integralna od obične tjestenine samo da nije zastupljena svaki dan, dok je slatkiše bolje izbjegavati i imati kontrolu.

Ona je naglasila da je za zdrav stil i način života važna fizička aktivnost koja ne mora isključivo da podrazumijeva teretanu i redovno vježbanje, već to može biti i šetnja i vožnja bicikla uz napomenu da je svaka aktivnost bolja od nikakve.

„Svako ima izbor šta želi i gdje, važno je samo da istraje u tome“, navela je Ljepojević Grdić.

Share With: