„Lira“ poziva muškarce da postanu članovi hora

Iz Gradskog hora „Lira“ Gradiška pozvali su muškarce, od 14 i više godina, da im se pridruže i postanu njihovi članovi, a audicije će biti organizovane u narednom periodu.

Dirigent hora Mirjam Marković rekla je, gostujući u programu Radio Gradiške, da se zainteresovani muškarci mogu prijaviti na email ili na društvenim mrežama hora „Lira“, te navela da će sa novim članovima individualno i grupno raditi profesorice solo pjevanja Maja Manojlović i Minja Šukalo.

„Manojlovićeva je vokalni trener u svom ateljeu, dugo radi sa mladima i postigla je veoma dobre rezultate, zbog čega smo je i pozvali da radi sa našim novim članovima. Osim nje, tu je naša sugrađanka Minja Šukalo, profesor solo pjevanja koja je trenutno na master studijima i već je poznata umjetnica u svijetu solo pjevanja. Ona će sa cijelim horom raditi na tehnici disanja i raznim vokalnim tehnikama pjevanja“, navela je Markovićeva.

Ona je dodala da „Lira“ u svom sastavu ima dovoljno žena, ali da su novi glasovi i nove članice uvijek dobrodošle.

Gradski hor „Lira“ priprema se za nove nastupe koje im slijede do kraja godine i u januaru.

Planirani su nastupi na manifestacijama Izbora sportiste godine grada Gradiška, Dana Republike Srpske i Svetosavskoj akademiji.

M. Malešević

Share With: