Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

„Lijevčanske poklade“ u Seferovcima privukle brojne posjetioce

Duhovno- kulturna manifestacija „Lijevčanske poklade“ koju je organizovala parohija Aleksandrovac  održana je danas porti hrama „Svetih Petra i Pavla“ u Seferovcima. Pored bogatog kulturno umjetničkog programa služena je i Večernja služba opraštanja.

Jerej Stanko Ćelić, paroh aleksandrovački, rekao je da su poklade prilika da u sabornosti i sa radošću uđemo u Vaskršnji post i dodao da se po treći put u Seferovcima na ovaj način obilježavaju poklade.

„Najvažnije je da oprostimo jedni drugima, da ako smo učinili nekome nešto nažao da se izvinimo, da drugima oprostimo ako su nas povrijedili i da čistog srca i savjesti uđemo  Vaskršnji post i dočekamo Vaskrsenje Hristovo“, dodao je Ćelić.

All-focus

Umjetnički rukovodilac KUD „Slavko Mandić“ Dragan Ćetojević rekao je da su publici u Seferovcima predstavili koreografijama „Bosilegradsko krajište“, igrama iz Šumadije i šopskim igrama i dodao da rado učestvuju u ovakvim manifestacijama jer djecu od malih nogu treba učiti pravoslavnoj vjeri i našim običajima.

Ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Gradiška manifestaciji je prisustvovao Slavko Mekinjić koji je rekao da obilježavanjem poklada Seferovci čuvaju tradiciju i običaje srpskog narod.

All-focus

U  programu su  učestvovala  kulturno-umjetnička društva „Petar Kočić“ Nova Topola, „Đerdan“ Kukulje, „Slavko Mandić“ iz Laktaša, muška  pjevačka grupa Gimnazije Gradiška i drugi.

Nakon službe druženje je nastavljeno uz muziku uživo, piće i bogat izbor tradicionalnih jela.

Share With: