Кузмановић наступа у Гварнеријусу

Млади пијаниста Ђорђе Кузмановић из Градишке одржаће у уторак, 19. септембра, концерт у Гварнеријусу у Београду са почетком у 20 часова. Овај концерт одржава се у оквиру циклуса „ФМУ и ГВАРНЕРИЈУС награђују“ којим се представљају најбољи студенти основних, мастер и докторских студија Факултета музичке уметности у Београду, а реализацију овог пројекта подржава Министарство културе Републике Србије.

Ђорђе Кузмановић је рођен 26. 4. 2000. у Бањалуци. Студент је четврте године Факултета музичке уметности у Београду у класи ред. проф. Владимира Цвијића. Средњошколско образовање је стекао у Средњој музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањој Луци, у класи проф. Дијане Зрнић. Проглашен је учеником генерације СМШ „Владо Милошевић“ 2019. године. Основно музичко образовање је стекао у класи проф. Тање Ристић у Основној музичкој школи „Бранко Смиљанић“ у Градишци.

Ђорђе је добитник преко 30 награда на међународним и републичким такмичењима. Добитник је и бројних признања од којих је најзначајније признање Владе Републике Српске, Светосавска награда Града Бањалука 2019. године, те награда Факултета музичке умjетности из фонда „Катарина Аћимовић“ за најбољу интерпретацију сонате на годишњем испиту.

Г.В.

Share With: