Kulturni centar sutra obilježava Međunarodni dan poezije i Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana poezije i Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, Kulturni centra Gradiška sutra će svečano otvoriti Drugi festival poezije „Gradiško proljeće“ i organizovati zabavni program za osobe sa Daunovim sindromom.

Od 10.30 časova biće organizavana šetnja osoba sa Daunovim sindromom, djece sa posteškoćama u razvoju i njihovih prijatelja, glavnom Vidovdanskom ulicom u Gradici do Kulturnog centra, gdje će biti upriličeno simbolično puštanje balona.

U 11.00 časova u Kulturnom centru će biti održna priredba u kojoj će učestvovati Dječiji hor „Vrapčići“, novosnovana grupa „Frajeri“ gradiškog Dnevnog centra „Mis smo dio vas“ i animator Fazonko.

U okviru ovog programa mališani sa Dunovim sindromom i poteškoćama u razvoju će simbolično posaditi drvo kod Kulturnog centra.

Početak ovogodišnjeg Festivala poezije „Gradiško proljeće“ biće ozvaničen otvaranje istoimenog literarnog konkursa za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gradiška, a u toku festivala predviđene su brojne aktivnosti.

Festival će trajati do 5. juna, kada će u Kulturnom centru biti održana završna menifestacija pod nazivom „Aplauz, molim“, na kojoj će biti uručene nagrade autorima najboljih literarnih radova i upriličen kulturno-zabavni program.

Share With: