Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

KUD “Petar Kočić” organizovao godišnji koncert „Hajd’ u kolo“

U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ večeras je održan deveti godišnji koncert „Hajd’ u kolo“ u oraganizaciji KUD-a „Petar Kočić“ iz Nove Topole. Osim domaćina KUD-a „Petar Kočić“ u programu su učestovali Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ Kneževo, Folklorni ansambl „Kotor Varoš“,Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Pranjavor i  KUD „Moravica“ Ivanjica iz Srbije.

Načelnik službe gradonačelnika Gradiške Goran Subotić, je rekao da gradska uprava podržava rad svih kulturno umjetnička društva sa područja Gradiške, kako bi se sačuvala tradicija i običaji našeg naroda.

„Završetkom Doma kulture u Novoj Topoli dobićemo multifuncionalni objekat koji će služiti svim građanima Nove Topole i okolnih mjesta pa će tako razna udruženja te naravno KUD „Petar Kočić“ imati bolje uslove za rad“, istakao je Subotić.

KUD “Petar Kočić” predstavio se na večerašnjem godišnjem koncertu sa tri grupe. Najmlađa grupa predstavila se publici  sa igrama iz Ponišavlja, pripremni ansambl izveo je igre iz Šumadije dok se izvođački ansambl predstavio igrama iz Lijevča polja i novom koreografijom, igrama iz Binačke Morave.

Predsjednica KUD-a Marica Račić rekla je da godišnji koncert ima veliki značaj te da je to  prilika da se sumiraju rezultati rada i da se publici pokaže sve ono što su radili tokom godine ali i da se razmjene iskustva sa drugim kulturno umjetničkim društvima.

Ona je dodala da redovno učestvuj na smotrama koje organizuju druga kulturno umjetniča društva te da sljedeće godine  u planu imaju posjetiti festival u Turskoj.

Predsjednik KUD-a „Moravica“ Ivanjica iz Srbije Vladan Jeremić,  zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu, te dodao da se ovakvim okupljanjima stvaraju lijepa prijateljstva između djece i svih koji se bave folklorom.

Share With: