КУД „Мирково коло“ слави 45 година постојања

Културно умјетничко друштво „Мирково коло“ из Врбашке поводом 45 година постојања организује сутра Вече фоклора у Друштвеном дому у Врбашкој са почетком у 19 часова и 30 минута.

Умјетнички руководилац КУД-а Мирослав Лајић рекао је гостујући у програму Радио Градишке  да након дуге паузе имају прилику да се на рођендан КУД-а све фолклорне групе представе публици са новим кореографијама.

„Поред наших чланова имаћемо и госте, доћи ће нам КУД „Свети Сава“ Лауш и двије пјевачке групе културно умјетничких друштава “Козара“ Горњи Подградци и „Јошикове воде“ Бронзани Мајдан“, рекао је Лајић и додао да ће многобројним спонзорима и пријатељима КУД-а бити уручене захвалнице.

Он је додао да њихово друштво сада ради у много бољим условима јер имају нове просторије у Дому у Врбашкој, што увелико олакшава њихов рад.

Лајић је нагласио да су ове године током јуна и августа наступали на међународним фестивалима фолклора у Турској и Бугарској, а наредне године у плану имају путовања у иностранство и редовне активности и гостовања на нашем подручју.

Културно умјетничко друштво „Мирково коло“ броји 120 чланова, а сви заинтересовани се могу уписати током септембра, фебруара и марта.

Д. Јанковић

Share With: