КУД „Мирково коло“ обиљежио 45 година рада

Културно умјетничко друштво „Мирково коло“ Градишка синоћ је пригодним програмом у друштвеном дому обиљежио 45 година постојања и рада.

Поред умјетничког дијела програма присјетили су се најзначајнијих људи из историје КУД-а, уручене су захвалнице спонзорима и пријатељима друштва.

Умјетнички руководилац КУД-а Мирослав Лајић рекао је да су организатори презадовољни програмом и присуством публике на концерту, упркос епидемиолошким мјерама јер су број посјетилаца морали свести на минимум.

„У наредном периоду се надамо на неће ништа покварити наше планове и да ћемо и у будућности одржавати наше редовне активности, првенствено организација фестивала на отвореном“, додао је Лајић.

Секретар КУД „Свети Сава“ Лауш Дамир Јованић рекао је да је овим концертом обиљежена деценија сарадње између њиховог и друштва из Врбашке, а ускоро их очекује и братимљење.

„Вечерас смо се представили играма из Гламоча и влашким играма и драго ми је да нас је публика и вечерас по обичају добро прихватила и подржала“, нагласио је Јованић.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Града Градишка Драгутин Ковачевић рекао је да су овакве манифестације одличан промотер Градишке и да ће Градска управа и даље наставити да финансијски и на све  остале начине подржaва рад културно умјетничких друштава.

На концерту су поред домаћина наступили и чланови КУД „Свети Сава“ Лауш из Бањалуке и пјевачке групе КУД „Козара“Горњи Подградци и „Јошикова вода“ Бронзани Мајдан.

Д. Јанковић

Share With: