KUD Kolovit organizuje 17. Međunarodni festival folklora

Kulturno-umjetničko društvo „Kolovit“ Gradiška organizuje 17. Međunarodni festival folklora, u okviru programa manifestacije „Gradiška jesen 2019“.

Predsjednik KUD-a „Kolovit“ Mirko Borjanović rekao da Festival počinje večeras izložbom fotografija o životu naroda u Lijevči polju, koja će biti priređena večeras u 19 časova u Kulturnom centru Gradiška.

„Svaku fotografiju će pratiti određeni stih iz bećarca i nadamo se da će biti zanimljiva za posjetioce“, dodao je Borjanović.

On je naveo će sutra od 19 časova i 30 minuta na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška biti održan koncert pjevačkih grupa, a na istom mjestu i u istom terminu u subotu nastupaju folklorne grupe, kada je u 18 časova predviđen i defile učesnika kroz grad.

„Na Festivalu, osim „Kolovita“, nastupaju kulturno-umjetnička društva „Karanovac“ iz Kraljeva iz Srbije, „Bizovac“ iz Hrvatske, „Bosnija folk“ iz Zenice, „Veselin Masleše“ i „Pelagić“ iz Banjaluke i „Una“ iz Novog Grada, te pjevačke grupe iz Beograda, Karaljeva, Zenice, Banjaluke i Gradiške i saolista Nevena Čiplek iz Leposavića“, naveo je Borjanović.

U okviru 17. Međunarodnog festivala folklora u ponedeljak 16. septembra biće održana tradiocionalana radionica za djecu predškolskog uzrasta i organizovana posjeta izložbi slika za osnovce.

Share With: