Top lista

Top lista za 11.04.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Kućnu izolaciju u Republici Srpskoj nije poštovalo 21 lice, dvoje iz Gradiške

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske objavilo je danas imena 21 lica za koja je u protekla 24 časa utvrđeno da su prekršila mjere kućne izolacije.

Čak 10 lica na spisku je iz Bijeljine, a riječ je o Radosavu Popoviću, Daliboru Gavriću, Sanji Simić, Nemanji Milanoviću, Nikoli Kaldesiću, Roku Garfanu, te Savi, Dušanki, Zorici i Cicanu Kuliću.

Na spisku su i Ivana Kozar i Gojko Siragić iz Gradiške, Ljerka Lađević iz Prijedora, Goran Erić iz Dervente, Milanko Stokanović iz Prnjavora, Dajana Petrović iz Doboja, Dejan Kuzmanović iz Modriče, Siniša Latinović iz Kozarske Dubice, Stefan Bašović sa Sokoca, Aleksandar Galić iz Banjaluke i Dejan Cerovina iz Ugljevika.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave naveli su da je Odjeljenje komunalne policije u Banjaluci utvrdilo da Jovana Zeljković i Tamara Lupić nisu prekršile mjere kućne izolacije nego su se nalazile na drugim adresama, odnosno da adrese koje su date nisu bile adekvatne.

“Građani su dužni da daju tačne adrese na kojima će se nalaziti tokom kućne izolacije”, poručili su iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

U proteklih 24 časa u Srpskoj su kontrolisana 3.084 lica kojima je određena mjera kućne izolacije, pri čemu je utvrđeno da njih 21 nije poštovalo tu mjeru zbog čega su im izrečene prekršajne kazne.

“U posljednjih sedam dana kontrolisano je 16.873 lica, a njih 180 nije poštovalo mjeru kućne izolacije”, navode iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Nadležne službe provjeravaju da li sva lica kojima je određena mjera kućne izolacije zbog virusa korona borave u izolaciji, a oni koji krše tu obavezu suočavaju se sa kaznama i javnim objavljivanjem imena.

Share With: