Кроз кампове до нових знања и вјештина

Реализујући редовне активности Црвени крст Републике Српске од 24. до 28. јула ове године организовао је камп подмлатка у Ријечанима код Модриче на којем су учествовала два полазника и два инструктора из Градишке. Секретар Градске организације Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да су полазници имали прилику да стекну ново знање о покрету, значају и вриједностима Црвеног крста, о солидарности са младима, првој помоћи и менталном здрављу, о заштити животне средине и здравља (репродуктивно здравље, болести зависности, трговина људима), безбједности на интернету и другим активностима.

Нови камп, овај пут за омладину Црвеног крста, биће одржан о14.  и 15. августа, а на кампу ће, између осталих, учествовати и три полазника из Градишке, а нову  прилику за стицање знања и вјештина из области волонтеризма имаће волонтери на кампу у Коњицу који је заказан за крај августа.

Девић је нагласио да је Градска организација Црвеног крста Градишка препозната као једна од активнијих организација и да много пажње посвећују раду са младима што,  како наводи, даје резултате.  

С.Видовић

Share With: