Кров над главом за још 14 породица

Градоначелник Градишке, Зоран Аџић и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Давор Чордаш, данас су у Дубравама предали кључеве новоизграђене куће породици Горана Арамбашића. Ова донација је дио Регионалног програма стамбеног збрињавања у оквиру којег је на територији Града Градишке изграђено или санирано 14 кућа.

 

Градоначелник Аџић је изразио задовољство што је још 14 домаћинстава на територији града добило прилику да осјети топлину свог дома како би се и на тај начин осјетили добродошлим у њиховом новом крају. Он се захвалио Републичком секретаријату, уз чију помоћ, као и помоћ са нивоа Владе Републике Српске, у протеклом периоду изграђено не само ових 14 стамбених јединица. Ради се о стамбеној згради у Градишци са 32 стамбене јединице те истој таквој у Новој Тополи која је у завршној фази и очекује се ускоро усељење првих станара.

Давор Чордаш је у име Секретаријата најавио скорашњи завршетак још 23 стамбених објеката попут ових који су данас предати новим власницима на располагање. Он је нагласио да Републички секретаријат тренутно ради на изградњи око 1200 нових стамбених јединица, од чега трећина отпада на станове док су остатак куће. Похвалио је сарадњу са Градском управом Градишке која је била једна од најкооперативнијих и гдје није било застоја у добијању потребних одобрења и сагласности са каквим су се сусретали у неким другим срединама.

Н. Ристић

Share With: