Kozara počela pripreme za novu sezonu

Na gradskom stadionu FK Kozare danas je prozivku prvotimaca izvršio novi šef stručnog štaba Nedžad Žerić i tako započeo pripreme za novu sezonu  u Prvoj ligi Republike Srpske.

Novi trener Kozare Nedžad Žerić rekao je da u ovom trenutku raspolaže sa  19 igrača i da je bitno da su nosioci igre iz prošle sezone ostali ali da će se igrački kadar mijenjati dok god ne završi prelazni rok.

„Bitno je da smo krenuli sa radom, očekuje nas izuzetno teška i zahtjevna sezona zbog novog sistema takmičenja jer je liga smanjena i ujednačena po kvalitetu. Jedno novo iskustvo jeste liga sa 10 klubova i veliki izazov ali se nadam da ćemo se dobro spremiti i dočekati početak sezone“ istakao je Žerić.

Kompletne pripreme FK Kozara će obaviti u Gradišci, uz odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica i učešće na dva turnira, od kojih je prvi 20. 7. 2019. godine u Dubravama.

Ono što je zanimljivo da su propozicije takmičenja za ovu sezonu izmjenjene pa će se ove sezone u   ligi takmičiti ukupno 10 klubova,  a takmičenje se odvija i sprovodi po trokružnom sistemu, u dva dijela.

Share With: