Косовић: Недостатак младих фудбалера, судија и тренера кључни проблем градишког фудбала

Нови предсједник Градског фудбалског савеза Градишка Михајло Косовић изјавио је, гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка, да ће настојати да у наредном периоду ради на рјешавању кључних проблема у градишком фудбалу, са којима се сусретао и као предсједник клуба „Слоге ДИПО“ из Горњих Подградаца.

 „Све је мање становника у руралним подручјима па самим тим и мање дјеце која могу и желе да тренирају фудбал у локалним клубовима, што даје задатак Градском фудбалском савезу и клубовима да још активније раде на популаризацији фудбала и стварању бољих услова за тренинге и такмичења“, рекао је Косовић, који је на функцији предсједника Градског фудбалског савеза наслиједио прослављеног фудбалског судију и спортског раднка Илију Гиговића, који је из личних разлога поднио оставку на ову функцију.

Косовић је као додатне проблеме апострофирао и све мањи број фудбалских судија и делегата, али и лиценцираних тренера.

Истакао је да је план да се оживио рад  Организације фудбалских тренера, као тијела Градског фудбалског савеза које ће управо радити на едукацији стручног тренерског кадра.

Косовић је навео да су у току припрема за наставак такмичења Градске фудбалске лиге, те најавио да ће сутра, 2. фебруара бити извучени и парови полуфинала Купа Градског фудбалског савеза Градишка.

У полуфинале Купа пласирали су се „Торпедо“ Церовљани, „Бисери“ Чатрња, „Братство“ Козици и прошлогодишњи освајач Купа „Омладинац“ из Брестовчине. Први полуфинални сусрети планирани су за 4. март, реванш утакмице почетком априла, а велико финале на Градском стадиону „Велимир Сомболац“ биће одиграно у оквиру обиљежавања Дана града, 23. или 24. априла.

М.Малешевић

Share With: