Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Koronom zaraženo još 262 lica u Srpskoj, preminulo 15

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virusom korona zaražena su još 262 lica od testiranih 765, a preminulo je 15, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema mjestu prebivališta, 66 osoba je iz Banjaluke, 47 iz Bijeljine, 16 iz Zvornika, 15 iz Doboja, 13 iz Prijedora, 11 iz Kotor Varoša, deset osoba je iz Gradiške, po devet iz Kneževa i Prnjavora, po osam iz Broda i Laktaša, po sedam iz Mrkonjić Grada i Teslića, pet iz Foče, po tri osobe su iz Lopara, Rudog, Ugljevika, Han Pijeska i Čajniča, po dvije iz Bratunca, Dervente, Modriče, Novog Grada i Čelinca i po jedna osoba je iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Petrovca, Petrova, Srebrenice i Trebinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je epidemiološka situacija negativna jer je visok postotak zaraženih virusom korona na dnevnom nivou.

“Povećanjem broja zaraženih, očekujemo i povećanje broja hospitalizovanih i zato još jednom pozivam građane da se pridržavaju propisanih mjera, pogotovo zbog nadolazećih praznika. Biće pojačana kontrola organizovanih druženja, pa i privatnih”, naveo je Zeljković.

On je istakao da će Institut pripremiti prijedlog mjera koji će biti dostavljen Republičkom štabu za vanredne situacije.

“To se naročito odnosi na 30. i 31. decembar, te 1. januar, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa i pogoršanja epidemiološke situacije. Mi smo trenutno u periodu stabilizacije, koji nije obećavajući zbog visokog broja pozitivnih lica na dnevnom nivou”, naglasio je Zeljković.

Prema njegovim riječima, sami praznici ne smiju biti razlog da dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Kada je riječ o vakcinama protiv gripa koje je donirala Vlada Srbije, Zeljković je rekao da se očekuje da uskoro pristigne 13.500 vakcina, te da se prikupljaju podaci od domova zdravlja koje su količine potrebne da bi se vakcinisali oni kojima je to najpotrebnije.

Share With: