Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 1.10.2022.год.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Korona nije zaustavile privrednike Gradiške

Na 6. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška održanoj danas, odbornici su razmatrali 21 tačku dnevnog reda, a između ostalih usvojili su Informaciju o stanju u privredi u gradu Gradiška za 2020. godinu.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić rekao je da je 2020. godina bila izuzetno teška za privrednike ali da su privrednici  Gradiške na sebi svojstven način se uspjeli izboriti sa teškim uslovima uzrokovanim pandemijom virusa korona.

„Zahvaljujući privrednicima koji su uspješno poslovali u 2020. godini Gradu Gradiška je omogućeno da nastavi svoje infrastrukturne projekte. Činjenica je da je na području Gradiške od janura 2017.  do decembra 2019. godine povećan broj radnika za oko 2.500 tako da je prvi put pređen broj zaposlenih od 11.000 radnika. Gledajući ukupan broj zaposlenih u 2020. u odnosu na 2019. godinu broj je povećan za 3 odsto iako je u prošloj godini u privrednim preduzećima bilo zaposleno 6.125 radnika što je manje u odnosu na 2019. godinu kada je bilo 6.245 radika, a što je uzrokovala pandemija korone“ rekao je Adžić.

On je istakao da će Grad Gradiška i dalje biti uz privrednike stvarajući preduslove za njihov razvoj.

Odbornici su razmatrali Izvještaj o realizaciji Programa socijalne zaštite i poslovanju Javne ustanove „Centar za socijalni rad“ Gradiška za prošlu godinu,  informacije o statusu i položaju nacionalnih manjina na području grada za 2020. godinu, o stanju u oblasti sporta, stanju objekata i mjerama zaštite od poplava i Izvještaj o realizaciji ugovora o pružanju vodnih usluga na području grada Gradiška za period 1.10.2019 – 31.12. 2020. godine.

Na dnevnom redu bile su i informacije o proizvodnji i distribuciji toplotne energije u sistemu centralnog grijanja u sezoni 2020/2021. godina i o stanju protivgradne preventive, te Program rada Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“, kao i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na povećanje broja djece u vaspitnim grupama i određivanju visine naknade za rada članova Upravnog odbora ove ustanove.

G.Vlainić

Share With:
Open

close button