Кориштењем „СМС сервиса“ до бржих информација

У циљу избјегавања гужви на локацијама за издавање личних докумената, Полицијска управа Градишка обавјештава грађане на могућност кориштења „СМС сервисa“ Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Предуслов за кориштење услуге „СМС сервиса“ јесте да грађани лично пријаве свој број мобилног телефона Oдјељењу за правне и кадровске послове или Одсјеку за управно-правне послове, на територији гдје имају пријављено пребивалиште. Пријава броја телефона се може извршити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно.

Грађани слањем СМС-а на број 091-110-122 могу да изврше провјере у регистрима МУП-а, које подразумјевају увид у статус личне карте, возачке дозволе, путне исправе, увид у регистрацију моторних возила, новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне, увид у изречене казнене бодове – појединачне по броју налога са датумом истека и збирне са датумом истека.

Такође, грађани могу да се пријаве на сервис ако желе да добију обавјештење из регистра МУП-а – о истеку важења докумената,  о истеку важења регистрације возила, као и обавјештење о престанку важности изречених казнених бодова.

Путем „СМС сервисa“ грађани добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне, а исто тако одјава са сервиса може бити појединачна или за све наведене информације.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,10 КМ.

Из Полицијске управе Градишка позивају грађане да прате рокове за благовремену замјену личних докумената. Све детаљне информације о намјени и кориштењу СМС сервиса МУП-а РС доступне су на Интернет сајту Министарства на адреси www.mup.vladars.rs .

С.В.

Share With: