Концерт „Подијељена срећа два пута је већа“, окупио више од стотину дјеце

Под називом“Подијељена срећа  два пута је већа“, вечерас је у Културном центру Градишка, у организацији ОШ“Петар Кочић“ из Нове Тополе, одржан концерт подршке

Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка.

Више од стотину дјеце, њихове наставнике али и многобројну публику, окупио је исти циљ, иста жеља, помоћи али и поручити дјеци из Удружеља „Дуга“ да нису сами.То је потврдила и Сара Кесић, која је се публици представила пјесмом, уз пратњу младог хармоникаша Стефана Љубојевића. Задовољство наступом нису криле ни Емилија Јовичић и Анастасија Вукота, које су наступале испред ОМШ“Бранко Смиљанић.“Велико нам је задовољство што смо наступиле на концерту подршке нашим другарима из „Дуге“, потврдиле су Анастасија и Емилија, иначе ученице ОШ“ Васа Чубриловић“.

Директор ОШ“Петар Кочић“ Радивој Поповић, рекао је да им је ове године припала велика част да буду организатори и домаћини хуманитарног концерта, на којем су учествовали ученици свих седам градишких основних школа, дјеца из ПУ „Лепа Радић, као и дјеца из Удружења“Дуга“.

Саша Касагић, предсједник Удружења“Дуга“ Градишка рекао је да им финансијска подршка много значи али да им више значи подршка дјеце и наставника из градишких школа и Предшколске установе“Лепа Радић“ и додао да је то доказ да свих ових година раде у најбољем интересу дјеце.

„У посљедње вријеме се много прича о насиљу, што свакако не треба прикривати, али се стиче утисак да су нам дјеца постала безосјећајна и да нема емпатије, а управо вечерашњи концерт је показао да то није тако“, поручила је Гордана Рајић, омбудсман за дјецу Републике Српске и додала да би медији много више требали извјештавати о оваквим догађајима. Рајићева је присуством концерту послала поруку да се инстутуција на чијем је челу, залаже за што бољи положај дјеце и њихово безбрижно одрастање.

 

С.Видовић

Share With: