Концерт најмађих полазника за крај јубиларне године

Основна музичка школа „Бранко Смиљанић“ вечерас је у градишком Културном центру приредила традиционални новогодишњи Концерт музичког забавишта и припремног разреда ове школе.

Публици се представило 60-ак најмлађих ученика ове градишке школе, који су са наставницама Мињом Шукало и Драганом Шућур представили богат репертоар дјечијих пјесама.

Концерт је имао хуманитарну димензију, а приход је намијењен дјевојчици Милици Стојнић из Градишке.

Иначе, концертом најмлађих, ОМШ „Бранко Смиљанић“ завршава концертне активности у години јубилеја. Школа је ове године обиљежила двије деценије од оснивања под садашњим називом.

Током године на измаку, приређени су бројни концерти: полугодишњи концерт ученика са свих одсјека, концерт класа, а у овој школи су посебно поносни на фебруарски концерт бивших ученика школе.

Поред бројних званица, концерт је тада, са посебном емоцијом, пратила оперска дива Радмила Смиљанић, ћерка зачетника музичке писмености на овом подручју Бранка Смиљанића, по коме школа и носи назив.

„Веома успјешна година је за нама. Поред бројних концертних активности, наши ученици су наступали у земљи и иностранству, те се окитили са више од 100 признања и медаља“, поносно истиче директор школе Иван Ристић.

ОМШ „Бранко Смиљанић“ тренутно похађа 325 ученика у Градишци и Подручном одјељењу у Козарској Дубици.

С.Т.

Share With: