Комуналци под пуним гасом: Прољећње уређење Градишке (ФОТО)

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ почело је велику акцију прољећњег уређења Градишке и околине.

Утоку је обнављање савског кеја, фарбање бетонских клупа и саксија, орезивање стабала, садња цвијећа и украсног биља, замјена парковских клупа, поправка металних ограда…

– Имамо много посла јер желимо да наш град и остала градишка насеља изгледају што љепше, да својој средини подаримо угодан амбијент. Наши радници су распоређени на цијелом градском подручју. То су обимни послови али за нас је то устаљена пракса. Настојимо да Градишку, сваке године учинимо угоднијим мјестом за живот – казала је за Српскаинфо Рената Обрадовић Поповић, директор КП „Градска чистоћа“.

У овом предузећу претходно су очистили више дивљих депонија, засададили паркове, обогатили еколошку слику града на Сави.

– Захвални смо и грађанима који су препознали наше напоре, те и они уређују своја дворишта, улице, околиш кућа и стамбених зграда. Ми смо организовали вишедневну акцију бесплатног одвоза кабастог отпада. Пракса је показала да је сарадња са грађанима успјешна и да је то видљиво свуда – појаснили су нам у КП „Градска чистоћа“.

Наши саговорници, гости Градишке, који овдје први пут долазе из других крајева и држава, све чешће указују на уређен и чист град, као препознатив утисак.

Овдје је у току интензивна стамбена изградња а нове и модерне зграде такође доприносе љепшем изгледу ове средине.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: