Kompanija „Integral inžinjering“ izgradila 3.000 metara puta u Resanovcima

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, danas je  svečano pustio u upotrebu dvije dionice  novoasfaltirang  puta u zaseoku Resanovci, u mjesnoj zajednici Gornji Podgradci, ukupne dužine 3.000 metara.

Izgradnju puta finansiralo je građevinsko preduzeće „Integral inžinjering“ iz Laktaša, koje gazduje kamenolomom „Tranava“ koji se nalazi u blizini ovog zaseoka.

Adžić je rekao da ovaj put dosta znači mještanima Resanovaca, te zahvalio kompaniji „Integral inžinjering“ koja je uređujući svoje pogone kamenoloma „Trnava“ odlučila da kao društveno odgovrna kompanija izgradi ovu putnu komunikaciju.

On je dodao da je „Integral inžinjering“  donirao i 3.000 kubnih metara matrijala za nasipanje makadamskih puteva, te da je ukupno za asfaltiranje i nasipanje puteva na području Gradiške ova kompanjija izdvojila oko 500.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesnih zajednica Zvjezdan Panić rekao je da je ovo veoma dobro urađen projekat i da 3.000 metara novoasfaltirnaog puta mnogo znači za ovu mjesnu zajednicu.

„Imamo privilegiju da je kompanija koja je izvodila radove i koja se bavi ovom vrstom poslova naslonjena na ovu mjesnu zajednicu. Uspjeli smo ostvariti dobru saradnju i nadam se da ćemo svake godine uraditi neki novi projekat“, dodao je Panić.

Mještanin Resanovaca 70-godišnji Dragoljub Šinik reako je da su mještani nakon 50 godina dočekali da se nastavi izgradnja puta prema ovom zaseoku, te da su prezadovolji jer su do sada sami morali da uređuju put.

On je istakao da su zbog loših uslova iz ovog zaseoka otišli gotovo svim mladi i da se nada da će im sada barem češće i lakše dolaziti u posjetu.

Share With: