Koловози суви, понегдје магла

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима.

У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимично смањену видљивост, због магле, а на  дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,  на могуће одроне земље и камења на коловоз.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На  граничним прелазима  нема дужих задржавања.

Share With:

Kolovozi suvi, ponegdje magla

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po pretežno suvim kolovozima, a mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođenu stanju i uslovima na putu,.

Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Od danas do 20. decembra doći će do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva i preusmjeravaće se na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Žirovine-Vrhovi, te putevima Mostar-Nevesinje, dionica Bakračuša-Nevesinje, Rudanka-Doboj jedan od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, te Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića.

Režim saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je i na putu Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, na dionici Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, dijelu magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik.

Izmijenjen je i režim saobraćaja na regionalnom putu Bistrica-Pale jedan, na dijelu dionice regionalnog puta Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci, te Tedin Han-Križ.

Saobraćaj je potpuno obustavljen od 7.00 do 18.00 časova na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica od Verića do Ivanjske i preusmjerava se na lokalni put Lamovita-Bistrica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-Ugar zbog radova u tunelu „Ugar“.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja

Share With: