Коловози мокри и клизави, повећана опасност од одрона

Због опасности од обрушавања камења са стијене у прекиду је одвијање саобраћаја на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, а алтернативни правац је преко Мркоњић Града. И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона.

Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно влажним и клизавим коловозима а због ниских јутарњих температура и мраза упозоравамо на поледицу на дионицама у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Због магле, дјелимично густа видљивост је смањена на подручју Добоја и Приједора.Возачима савјетујемо да возе опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу те да на пут не крећу без зимске опреме.

Због радова на санацији коловоза, на магистралном путу М-I 115 ГП Рача-Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима задржавања су за путничка возила краткотрајна.

Успостављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко ГП Орашје-Жупања.

Share With: