Коловози мокри и клизави

Опрезнијa и спорија вожња савјетује се јутрос на већини путева у Републици Српској због мокрих и клизавих коловоза.

На дионицама  у усјецима  и поред камених косина , скреће се  пажња на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања при преласку границе.

Share With:

Kolovozi mokri i klizavi

Smanjena vidljivost zbog magle jutros je na dionicama uz rijeke Drinu, Bosnu, Spreču i Lašvu, kao i preko planinskog prevoja Oštrelj na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Jakih udara vjetra ima na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Šuica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Saobraćaj se odvija po mokrom i klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška 2, osim za vozila kojima se vrši dostava, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi. Vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Usporeno, uz izmjene u saobraćaju zbog radova, vozi se na spajanju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, zatim Rudanka-Doboj, Mostar-Nevesinje, Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje, Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Jasenovac/, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, kao i u tunelu Ugar, na magistralnom putu Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova je izmijenjen saobraćaj i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, Šipovo-granica Republike Srpske i FBiH /Novo Selo/, Tedin Han-Križ, na granici sa FBiH, dok se na regionalnom Jezero-Šipovo saobraćaj po potrebi obustavlja u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

U FBiH se i dalje radi u tuneli Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, zbog čega se saobraćaj obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela /krug fabrike Metaling/.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj-Tuzla /Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari/, Konjic-Jablanica-Mostar /tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Nemila-Žepče /Želeće/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja.

Share With: