Koловози мокри и клизави

Саобраћај се на путевима Републике Српске одвија без застоја и посебних ограничења, уз, за сада, слабију фреквенцију возила.Коловози већине путева су мокри и клизави, а у вишим предјелима и преко планинских превоја, због ниских температура дјелимично залеђени.На подручју Кнежева магла смањује видљивост, док долином ријеке Угар, код тунела на Чемерну (магистрални пут Гацко-Фоча), на путним правцима Карановац-Црна Ријека-Јајце, Црна Ријека-Мркоњић Град, Вишеград-Бродар-Рудо, Добро Поље-Миљевина-Брод на Дрини, те на осталим дионицама у усјецима скрећемо пажњу на учестале одроне камења и земље на коловоз.

Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу,те да на пут не крећу без зимске опреме,која је законски обавезна, а због лоших временских услова и неопходна.

 Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута M-I 111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

Због извођења радова на реконструкцији дионице магистралног пута М-I 101 Александровац-Александровац (аутопут), измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 01.12.2023. године).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: