Kolovozi mjestimično mokri i klizavi

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija nesmetano, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, vozači se upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Danas (04.10.2019. godine) počinju radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnog puta M-4 Dragotinja-Prijedor-Kozarac, M-15 Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, čije je poštovanje obavezno. (Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2019. godine).

Do 05.10.2019. izvode se sanacioni radovi na dionici mag. puta  M-16 Banjaluka-Laktaši, u mjestu Glamočani, pa se vozači mole da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajne signalizacije.

Aktuelni su radovi na sanaciji kolovoza na magistralnim putevima M-16 od Prijedorske petlje do Klašnica i M-16.1 (Klašnice-Prnjavor) u mjestu Drugovići, zbog čega se saobraćaj u vremenu od 07.00 do 18.00 odvija usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Share With: