Код 20 особа у Српској утврђено присуство вируса корона, једно лице из Градишке

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, извршено је тестирање 455 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 20 особa подаци су Института за јавно здравство Републике Српске.

Ради се о седам мушких и 13 женских особа, од којих је једна особе млађе, 11 средње и осам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по три особе су из Бањалуке, Добоја и Котор Вароша, двије из Приједора и по једна из Бијељине, Брода, Гацка, Градишке, Дервенте, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Котор Варошa, Приједора, Зворника, Бијељине и Бања Луке.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.106 случајевa вируса корона, а преминулa je укупно 3.701 особa код којe је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравилo 46.215 особа, а тестирано је укупно 275.930 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 256 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 112, а у осталим болницама 144. На респиратору је 39 особа (17 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.104 особе, а надзор је завршен код 190.911 особа.

 

Share With: