“Knjiga iz bloka” prikupila 1.200KM

Na dvodnevnom humanitarnom bazaru “Knjiga iz bloka” Gradiščani su kupovinom knjiga podržali akciju koju su organizovali Narodna biblioteka Gradiška i Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“.

Direktorica Narodne biblioteke Snježana Miljković rekla je da je tokom akcije prikupljanja knjiga  Biblioteci donirano oko 700 naslova koje su građani u petak i subotu na platou ispred Kulturnog centra mogli kupiti po simboličnim cijenama.

“Građani su bili zainteresovani, a vjerovatno je razlog  tome bila raznovrsnost naslova. Gradiščani su i ovaj put pokazali humanost.  Mi ranije nismo radili ovakve humanitarne akcije ali nam je drago da što je knjiga dodatno  promovisna i što je našla put do novih čitalaca” rekla je Miljkovićeva.

Član organizacije „Srbi za Srbe“ Bojan Erak rekao je da će nakon humanitarne akcija“Knjiga iz bloka“  biti organizovana i “Trojka iz Bloka” kao i još neke aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za sanaciju kuće višečlane porodice Mirković iz Gradiške.

“Porodici Mirković poklonjena je kuća, ali je ona u veoma lošem stanju i neophodna je sanacija. Naša procjena je da nam je potrebno oko 40.000 KM. Mi smo prikuplili nešto novca, prošle godine održali smo “Pikado iz bloka” ali ostale aktivnosti nismo mogli provesti zbog pandemije. Ove godine nastavljamo dalje”, rekao je Erak

Tokom humanitarne akcije “Knjiga iz bloka” prikupljeno je 1.200 KM. Knjige koje nisu prodate na bazaru u Gradišci svoje čitaoce potražiće u drugim gradovima Srpske u kojima će biti organizovana ova humanitarna akcija.

G.Vlainić

Share With: