КБВ „Нитен“ спремно дочекује нову такмичарску сезону (АУДИО)

Један од најтрофејнијих градишких  спортских клубова КБВ “Нитен” почео је са интензивним припремама за  јесењу такмичарску сезону. Њихови каратисти бораве на кампу у Требињу које организује и финансира Министарство омладине породице и спорта у сарадњи са Карате Савезом Републике Српске. Након кампа, такмичари Нитена узеће учешћe на још једном кампу у Етно селу Станишић који ће бити организован од 01. до 03. септембра.
Према ријечима тренера КБВ „Нитен“ Невене Кутић у наредном периоду градишке каратисте очекује државно првенство  у Бугојну за кадете, јуниор и млађе сениоре, затим Балканско  у  Љубљани и Свјетска лига младих у мјесецу децембру за ову узрасну категорију .
 Кутићева  је гостујући у програм РТВ Градишка најавила и учешће женског ката тима на Балканском првенство за сениоре/ке које се одржава oд 22-24.09. у Тирани   и Свјетско првенство за сениоре/ке од 24-29.10. у Будимпешти. То би био први пут да неко из Градишке када је у питању карате и најјача Свјетска карате федерација ЊКФ наступи на Свјетском првенству рекла је Невена Кутић.
Уколико скупе довољно средстава на Свјетском првенству у Будимпешти Нитен ће представљати Невена Кутић, Марија Зјајић и Ивана Шукало, које би наступиле  у саставу карате репрезентације БИХ.
Тренер КБВ“Нитен“ Невена Кутић захвалила се  Градској управи Града Градишка и КП „Водовод“ на досадашњој помоћи при организацији одласка такмичара овог  клуба на такмичења.
С. Малиш
Share With: