Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Karatista Slobodan Popadić najbolji sportista Gradiške u 2019. godini

Karatista Kluba borilačkih vještina „Niten“ Slobodan Popoadić proglašen je večeras za najboljeg sportistu Gradiške u 2019. godini, a njegov klub za najbolju sportsku ekipu.

Popadić je karate reperezentativac BiH, a ove godine najveći uspjeh mu je bilo osvajanje bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu, dok je njegov klub „Niten“ treću godinu zaredom ekipni karate prvak Republike Srpske i BiH.

On je rekao da mu je velika čast što mu je dodjeljeno ovo priznanje, te da je većinu rezultata ostvario  sa svojim kata timom.

„U narednom periodu planiram da nastavim trenirati karate a rezultati će doći sami “ dodao je Popadić.

Trener karate kluba „Niten“ Nevena Kutić je rekla da klubu mnogo znači nagrada za najbolju sportsku ekipu.

Ona je istakla da je ova godina bila najuspješnija u istoriji kluba koji postoji od 1996. godine i dodala da ih ove godine očekuje prvenstvo Republike Srpske za seniore.

Drugoplasirani sportista Gradiške u 2019. godini, po izboru stručnog žirija kojim je predsjedavo proslavljeni fudbaler i trener Borče Sredojević, je fudbaler „Jedinstva“ iz Žeravice Ognjen Škorić, a trećeplasirani je fudbaler gradiške „Kozare“ Nemanja Gavriž.

Naperspektivniji sportisti su teniserka Tea Kovačević, pobjednica najprestižnijeg svjetskog turnira za tenisere do 10 godina „Mala Mo“, te Aleksa Raca kapiten pionirske ekipe Fudbalskog kuba „Kozara“ Gradiška i standardni član pionirskih reprezentacija Republike Srpske i BiH.

Tea Kovačević je rekla da joj ova nagrada puno znači i još jednom se zahvalila gradonačelniku na poklonu i prijemu.

Raca se zahvalio što mu je dodjeljeno ovo priznanje i istakao da mu ova nagrada mnogo znači te dodao da ovaj rezultat ne bi mogao postići bez trenera i saigrača.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom je fudbaler Lazar Aleksić, koji i pored visokog oštećenja sluha sa uspjehom nastupa u pionirskoj ekipi „Kozare“.

Najbolji sportski trener je trener Fudbalskog kluba „Jedinetsvo“ iz Žeravice Boris Savić, koji je ovaj klub vodio do ljeta ove godine i sa njim osvojio titulu šampiona Druge lige grupa „Zapad“ i bio učesnik polufinala Kupa Republike Srpske, a predsjednik ovog kluba Mirko Petrović proglašen je za najboljeg sportskog radnika u 2019. godini.

Završna svečanost dodjele priznanja u u okviru 27. izbora najboljih sportista Gradiške održana je u gradiškom Kulturnom centru, uz prisutvo predstvanika Gradske uparve, javnih ustanova i preduzeća i brojnih sportista i sportskih radnik

Share With: