Top lista

Top lista za 05.12.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2020” sutra u Gradišci

Besplatna kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2020” biće održana sutra u Gradišci u Ulici Avde Ćuka sa početkom u 13 časova.

Sekretar Auto-moto društva Gradiška Dejan Šljivić rekao je da se kampanja provodi sa ciljem preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

“Predviđena je kontrola vrijednosti rashladne tečnosti, kvaliteta kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje i pranje vjetrobranskog stakla, punjenja akumulatora, plinske instalacije, opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika” rekao je Šljivić.

Kampanju Auto-moto saveza Srpske, koja će trajati do 30. novembra, podržalo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, kompanija “Optima grupa” i lokalne zajednice.

Vozači su do 15. aprila sljedeće godine obavezni da bez obzira na vremenske uslove posjeduju odgovarajuću zimsku opremu na motornim vozilima kojima upravljaju i moraju je koristiti u uslovima kada je snijeg na putu ili kad pada kiša koja se ledi na kolovoz.

Share With: