Јутрос мокри и клизави коловози

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима.У вишим планинским предјелима и преко превоја, скрећемо пажњу на мјестимично заснијежен коловоз,нарочито на подручју Хан Пијеска и преко Романије. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на учестале одроне камења и земље на коловоз. Издвајамо дионицу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље, гдје је путнички саобраћај отежан, а за теретна возила обустављен. На путевима на којима се изводе радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштовање обавезно. Возачима  савјетујемо да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

На регионалном путу Р-I 1105 Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком. Због опасности од новог обрушавања возаче молимо за додатни опрез.

АМС Српске  препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На граничним прелазима  у БиХ нема дужих  задржавања.

Share With: