Јутрос клизави коловози

Због јутарњег мраза, коловози су на већини путева у Републици Српској клизави. У вишим планинским предјелима, коловози су мјестимично засњежени. Издвајамо путне правце:  Трново –Фоча преко Рогоја, Фоча-Гацко превој Чемерно, Власеница-Хан Пјесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град –Млиништа и Кнежево-Угар. Возачима скрећемо пажњу и  на учестале одроне  на свим дионицама у усјецима и поред камених косина. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На дијелу регоналног пута Р1-5501 (Р-433) Улог – Кланци, на превоју Морине, због снијежних сметова је обустављен саобраћај.

Због извођења радова на реконструкцији магистралног пута Драксенић-Врбашка1-Врбашка 2 обустављен је саобраћај за све категорије возила (осим возила којима се врши достава на територији општине, локалног становништва  и возила хитних служби).  Саобраћај се преусмјерава на алтернативни правац  Градишка-Бања Лука-Приједор-Коз. Дубица. (до 20.12.2021.)

У току су радови на изградњи саобраћајнице (приступа новом царинском терминалу) и изградњи кружне раскрснице на дионици магистралног пута МI-101 Градишка-Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. С обзиром да се ради о веома фреквентном путном правцу, возаче молимо да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2021. године).

На граничним прелазима  нема дужих задржавања.

Share With: