Јово Зељковић поново изабран за предсједника Савез инвалида рада Градишка

Нови мандат на мјесту предсједника Савез инвалида рада Градишка добио је досадашњи предсједник Јово Зељковић, одлучено је на данашњој изборној Скупштини.Поред тога одржана је и редовна сједница на којој  је између осталог разматран и усвојен извјештај о раду за прошлу, али и план рада за ову годину, као и финансијски извјештаји.

Изабрани предсједник Јово Зељковић се захвалио на повјерењу и изразио увјерење да ће и убудуће заједничким ангажовањем допринијети свеобухватно бољем положају ове поплуацији. Каже му је  ово четврти мандат и да ће се и као предсједник репбуличког Савеза потрудити да на различите начине  помогне инвалидима рада.

„У краткорочне помоћи које смо до сада реализовали помагали смо у набавци лијекова и слично, у средњорочне се убраја помоћ као што је на примјер набавка огрева, али дугорчне тешко можемо реализовати. Ја покушавам то рјешити, а то је прије свега да добијемо инвалиднине за инвалиде рада“ рекао је Зељковић.

 

На исти проблем који је годинама присутан указао је и предсједник Скупштине градишког Савеза инвалида рада  Маринко Шљивар.Он је истакао да су инвалиди рада једна од најугроженијих категорија, те да се тешко запошљавају .

Сједници су присуствовали и представници Града Градишка, градишког Црвеног крста, Центра за социјални рад као и других удружења и организација. Рад Савеза својим присуством подржао је и похвалио предсједник републичке Скупштине Савеза инвалида рада и предсједник бањалучког Савеза Родољуб Јањић.

За рад градског Савеза инвалида рада, који броји око 300 чланова, Град Градишка на годишњем нивоу издваја 19 000 КМ.

Н.М.

 

Share With: