Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Javnom preduzeću “Radio Gradiška” dodijeljen sertifikat bonitetne izvrsnosti

Ovlaštena agencija za dodjelu poslovnih sertifikata u BiH “Bisnode” dodjelila je Javnom preduzeću “Radio Gradiška” sertifikat bonitetne izvrsnosti, kojim se naša mediјska kuća svrstava u krug pouzdanih poslovnih partnera.

U obrazloženju razloga dodjele sertifikata, “Bisnode” navodi da je nakon finansijske analize koju  radi u 19 zemalja Evrope, “Radio Gradiška”  ostvarila pravo na sertifikat bonitetne izvrsnosti rejtinga A.

“U okviru djelatnosti emitovanja radijskog programa , u BiH postoji ukupno pet  bonitetno izvrsnih kompanija i “Radio Gradiška” je  jedna od tih koja ima pravo na posjedovanje sertifikata”, navode “Bisnoide” .

Dodaju da, bonitetno izvrsne kompanije u BiH mogu dokazati da su ravnopravne sa najboljim kompanijama u Evropi  i jasno pokazati da su pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje, te time sebi otvoriti EU tržište.

“Prednost Bisnode sertifikata bonitetne izvrsnosti je da vrijedi ne samo na BiH tržištu već i u čitavoj Evropi, jer je kriterij za ocjenjivanje bonitetne izvrsnosti isti kao i u ostalim Evropskim državama. Prema Bisnode analizama, u BiH je samo 3,25 odsto bonitetno izvrsnih kompanija od ukupnog broja registrovanih kompanija”, dodaje se u obrazloženju.

„Bisnode“ je  partner D&B svjetske mreže koja uključuje informacije od 265 miliona kompanija u 240 zemalja. Oni prikupljaju informacije iz 30.000 službenih izvora i prave 5 miliona ažuriranja svaki dan, što ih čini vodećim u pružanju kvalitetnih poslovnih informacija.

Share With: