Јагодић: Највећи проблем пензионера здравствена заштита

Скупштина Удружења пензионера града Градишка усвојила је данас Извјештај о раду за претходну и План рада за текућу 2023. годину.

Предсједник Удружења пензионера Градишка Милош Јагодић рекао је да је, без обзира на све проблеме, План рада Удружења за прошлу годину у потпуности реализован, да је обезбјеђено бесплатно бањско лијечење за више од 90 градишки пензионера, подијељено једнократних новчаних помоћи у укупном износу око 170.000 КМ, те у сарадњи са Шумским газдинством Градишка уговорено око 3.000 просторних метара огрева по нижој цијени и на отплату.

„Дио планова за ову годину је већ остварен, јер је 50 пензионера отишло у бању „Врућицу“ у Теслић, а почетком априла још 30 их иде на бесплатно бањско лијечење у „Мљечаницу“. Почетком јуна почеће и подјела око 70.000 КМ једнократних помоћи у појединачним износим од 50 до 100 КМ“, навео је Јагодић.

Говорећи о здравственој заштити, Јагодић је истакао да све више пензионере, осим од старости, умире и због тога што често немају могућност да правовремено оду на преглед код специјалисте.

„Пoродични љекари помажу пензионерима колико могу, али када их упуте на специјалистички преглед морају да чекају неколико мјесеци па и годину дана а пензионери немају новца да иду у приватне ординације“, нагласио је Јагодић.

На Скупштини су додијељене и захвалнице заслужним појединцима и предузећима који су помогли раду Удружења пензионера Градишка, а међу којима је и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Аџић је истакао да је сарадња са Удружењем пензионера веома добра и да Градска управа настоји да им помогне да реализују своје планиране активности.

„Сваке године настојимо и да увећамо буџетска средства за подршку Удружењу пензионера, али заједно проналазимо могућност да помогнемо пензионерима“, додао је Аџић.

Захвалница за редовно и објективно информисање о раду Удружења пензионера додијељена је Радио-телевизији Градишка.

У Градишци тренутно живи око 9.400 пензионера, а њих 7.900 су чланови Удружења.

М.Малешевић

Share With: