Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Izvedena humanitarna predstava za porodicu Majkić

Humanitarna predstava  “Gospoda Glembajevi” studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci izvedena je sinoć u Kultrunom centru Gradiška. Sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su  za opremanje kuće Milenka Majkića iz Laminaca koji je član Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

Profesor i mentor Željko Mitrović rekao je da predstavu izvode studenti četvrte godine glume i da je velika čast što mogu pomoći, te najbolji način da mladi ljudi kroz svoj rad i umjetničko djelo učestvuju u humanitarnoj akciji.

U predstavi su igrali: Aleksandar Stevanović, Ivana Kanjuga, Duje Martinić, Dragana Ilić, Anando Ćenić, Jelena Jandrić, Nemanja Bajić i Svetozar Babić

Inicijator ove akcije i predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Gradiška Dragoslav Šinik rekao je da je udruženje pokrenulo ovu akciju poslije saznanja da otac njihovog člana Dragan Majkić boluje od karcinoma.

Šinik je istakao da su pokrenuli ovu akciju kako bi se porodica iz stare neuslovne kuće mogla preseliti u novu koja je napravljena i pokrivena prije tri godine ali zbog nedostatka sredstava nije završena.

On je naveo da su od početka akcije urađeni određeni radovi na unutrašnjosti kuće, koje planiraju  završiti prije nove godine kako bi se porodica mogla useliti u kuću.

Organizator ove humanitarne predstave Maja Pantoš izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da organizuje ovu predstava te dodala da je pozitivno iznenađena prisustvom velikog  broja publike koja je došla da podrži ovu akciju koja za cilj ima pomoć porodici Majkić.

Share With: