Izmjene u saobraćaju samo na mjestima izvođenja radova

Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše stanje na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a izmjene su jedino prisutne na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje oprez jer je povećana opasnost od odrona, kao i lokalitetima na kojima se izvode radovi gdje dolazi do obustave ili izmjene u odvijanju saobraćaja. Prolazak vozila na tim mjestima je regulisan privremenom signalizacijom.

Vangabariti prevoz kreće dionicama puteva Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod i Stanić Rijeka-granični prelaz Gradiška. Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole danas će od 7.00 do 18.00 časova, zbog sanacionih radova, biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo, a vozila će se za to vrijeme preusmjeravati na putni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska, od Verića do Lamovite. Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno lokalni put Lamovita-Bistrica.

Režim saobraćaja zog izgradnje kanalizacije izmijenjen je na raskrsnici magistralnog puta Banja Luka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja.

U toku su deminerski radovi na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, zbog čega u periodu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se otežano prolazi na putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Kozarac-Mrakovica, te dionicom Ukrina-Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Share With: