Изложба ликовног стваралаштва дјеце и омладине (ФОТО)

Поводом 15. априла Свјетског дана умјетности, Завичајни музеј Градишка уприличио је изложбу на којој су уручене награде најбољим учесницима Конкурса ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа и дјеце предшколских установа са подручја града.

На трећи Конкурс ликовног стваралаштва пристигло је 230 радова. Кустос Завичајног музеја Градишка, Александар Обреновић навео је да је конкуренција била јака, да су радови веома квалитетни и да су учесници били маштовити. Обреновић је навео да је циљ конкурса да дјецу и омладину приближе умјетности и додао да ће награђени из средњих школа имати прилику да присуствују Атељеу на отвореном “Др Борислав Шокчевић“.

Награде су додијељене у четири категорије. У категорији предшколског узраста прву награду понио је Никола Милосављевић. Прво мјесто у категорији ученика основних школа од првог до петог разреда припало је Симони Панић из ОШ „Младен Стојановић“ Горњи Подградци, док је од шестог до деветог разреда најбољи био Александар Суботић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Турјак. У категорији средњих школа прво мјесто припало је, већ награђиваној Евгенији Спасојевић, ученици Гимназије Градишка.

Изложбу,  организовану у оквиру обиљежавања 24. априла дана града Градишка, отворио је менаџер Града Градишка Бојан Вујиновић.

С.Видовић

Share With: