Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Izabrano novo rukovodstvo Skupštine grada Gradiška

Novi predsjednik Skupštine grada Gradiška je Milenko Pavlović iz SNSD-a, potpredsjednik je Siniša Adžić iz Ujedinjene Srpske dok će funkciju vršioca dužnosti sekretara obavljati Nemanja Panić iz SNSD-a.

Na konstutivnoj sjednici, držanoj danas u Kulturnom centru Gradiška, izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Koalicija okupljena oko SNSD-a imaće skupštinsku većinu od 26, od ukupno 31 odbornika.

Pavlović je rekao da mu je velika čast što je ponovo izabran za predsjednika Skupštine ali da je to i velika obaveza. On je naglasio da će se potruditi da u narednom periodu opravda povjerenje svih odbornika koji su mu omogućili da vodi skupštinu.

„Nastojaću da rad Skupštine bude tolerantan i da radimo po demokratskim principima, da uvažavamo jedni druge a sve u interesu građana Gradiške i razvoja grada Gradiška“ rekao je Pavlović.

Prema prijedlogu gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića za zamjenika gradonačelnika izabrana je Dragana Ilić, koja je tu funkciju vršila i u proteklom mandatu.

U današnjem zasjedanju Skupštine nakon konstitutivne nastavljeno je održavanje prve redovna sjednice na kojoj su razrješeni dužnosti  načelnici odjeljenja u gradskoj upravi i imenovani novi.

Za vršioca dužnosti načelnika Službe gradonačelnika izabran je Goran Subotić, Odjeljenja za opštu upravu Božana Gluvić, Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje Saša Subotić, Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Vedran Knežević, Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Goran Mirjanić, Odjeljenja za društvene djelatnosti Dragutin Kovačević, Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Darko Desančić, Odjeljenja za finansije Nikola Mumalo, Odjeljenja za inspekcije Miroslav Despotović, Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Danijela Miletić.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Gradiška prisustvovali su posalnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ranka Perić Romić, Denis Šulić, Ognjen Žmirić, Dane Malešević i delegat Kluba srpskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Slavko Dunjić.

Share With: